• Publicatie nieuwe Code

Publicatie nieuwe Code

Op donderdag 8 december heeft de Monitoring Commissie onder leiding van Prof dr Jaap van Manen de nieuwe Nederlandse Corporate Governance Code gepubliceerd en aan minister Kamp overhandigd.

De nieuwe Code is beschikbaar via de website van de Monitoring Commissie. Voor het persbericht van de VEUO over de nieuwe Code en een kort overzicht van de hoofdlijnen van deze nieuwe Code (in het Engels en Nederlands).

De VEUO was bij de presentatie van de nieuwe Code aanwezig en is daar ook geïnterviewd over de uiteindelijke Code. Met de presentatie van de nieuwe Code komt voor de VEUO een einde aan een intensieve periode waarin in alle opzichten zeer hard is gewerkt. Dat is gedaan door volop met leden van gedachten te wisselen over het voorstel voor een nieuwe Code en dat proces zodanig te volgen en te beïnvloeden dat ook rekening wordt gehouden met de zorgen en knelpunten van en voor beursondernemingen, en de Code - ook in de praktijk van alledag - zo werkbaar mogelijk te maken. Het verheugt ons dat veel van de voor beursondernemingen relevante uitgangspunten in deze nieuwe Code zijn weerspiegeld.